ΠΑΡΑΛΙΕΣ

 

 

 

 

Παραλία Χιλιαδού

Ονομαστή παραλία στις ανατολικές ακτές της Εύβοιας, που επιλέγουν πολλοί παραθεριστές για τις καλοκαιρινές διακοπές τους κοντά στη φύση. Ο οικισμός απλώνεται κατά μήκος γοητευτικής αμμουδερής ακρογιαλιάς με βραχονησίδες κοντά της. Την περιοχή της Χιλιαδούς στολίζουν πλατανόδασος και ποτάμι που εκβάλλει στο ανατολικό άκρο της παραλίας. Απέχει 54 χλμ  από τη Χαλκίδα και 61χλμ από τη Ερέτρια.

 

Παραλία Κάλαμος

Η παραλία Κάλαμος είναι μια πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που βρέχεται από το Αιγαίο. Υπάρχουν δύο μικρές διαδοχικές παραλίες, υπάρχουν δηλαδή δύο κολπίσκοι που χωρίζονται από ένα βράχο. Η πρώτη παραλία ονομάζεται από τους ντόπιους "Καλή", γιατί συνήθως είναι πιο ήρεμα τα νερά, ενώ η δεύτερη ονομάζεται "Κακιά", γιατί συνήθως είναι πιο "αγριεμένα" τα νερά. Η πρόσβαση είναι απλή και εύκολη. Από τη Χαλκίδα με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο απέχει μόλις 65 χλμ και παίρνουμε κατεύθυνση προς Νότια Εύβοια. Περνάμε το Βασιλικό, Ερέτρια, συνεχίζουμε προς Αλιβέρι αφού περάσουμε την Αμάρυνθο και μετά το Αλιβέρι ακολουθούμε το δρόμο προς Κύμη. Προσπερνάμε τη διασταύρωση που οδηγεί στην Κάρυστο και συνεχίζουμε προς Κύμη. Στο Νεοχώρι στρίβουμε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο) και σε 7 χιλιόμετρα φτάσαμε.

 

Παραλία Ποτάμι

Το ποτάμι πήρε την ονομασία του από το ποτάμι που ξεκινά από το πανοχώρι  Πλατανιστού Καρύστου  και καταλήγει στην παραλία.  Λίγο πριν τις εκβολές του, το ποτάμι διασχίζει το δάσος με τις πλατανιές, που το καλοκαίρι προσφέρει στους ελεύθερους κατασκηνωτές της περιοχής, απλόχερα ίσκιο, δροσιά και στιγμές χαλάρωσης μες την φύση.

Βρίσκεται στην νοτιοδυτική Εύβοια 24χλμ μακριά από το κέντρο της Καρύστου, 37 χλμ από το Μαρμάρι και 54χλμ από τα Νέα Στύρα. Μία από τις μεγαλύτερες και επιβλητικότερες παραλίες της νότιας Εύβοιας σας περιμένει να την ανακαλύψετε με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

 

Παραλία Λιμνιώνας

Ο Λιμνιώνας είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός, απλωμένος κατά μήκους θαυμάσιας αμμουδερής παραλίας. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Εύβοιας, κοντά στα Ψαχνά και βρέχεται από τα νερά του Αιγαίου Πελάγους.

Στη μέση της παραλίας βρίσκεται χαρακτηριστικός βράχος, προσδίδοντας στο τοπίο μια άγρια ομορφιά.

Η παραλία είναι με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, ενώ ο προσανατολισμός της είναι βορειοδυτικός. Απέχει 46 χλμ από την Χαλκίδα και 65χλμ από την Ερέτρια.

 

Παραλία Αλμιρίκι

Εξαιρετική παραλία στην νότια Εύβοια και πηγή έμπνευσης  γνωστών τηλεοπτικών διαφημίσεων, το Αλμιρίκι, είναι σίγουρα ένας μοναδικός προορισμός. Η πρόσβαση στο Αρμυρίκι απο Χαλκίδα (80km απόσταση) γίνεται οδικώς από τον κεντρικό άξονα της Νότιας Εύβοιας. Μετά το Αλιβέρι φτάνοντας στα Λέπουρα κάνουμε δεξιά και ακολουθούμε το δρόμο για Κάρυστο. Περνάμε τις εξόδους για Πετριές, Ζάρακες και Αρμυροπόταμο και βγαίνουμε ΔΕΞΙΑ στην έξοδο προς Μεσοχώρια (Μεσωχώρα), ενώ αμέσως περνάμε κάτω από τον κεντρικό δρόμο παίρνοντας πλέον κατεύθυνση προς Αιγαίο Πέλαγος. Μπαίνουμε στα Μεσοχώρια και περνάμε απο τον κεντρικό δρόμο. Βγαίνοντας υπάρχει μια ταμπέλα που μας λέει να στρίψουμε αριστερά. Λίγα χιλιόμετρα ακόμα και καλές βουτιές!

 

Παραλία Αγ. Δημητρίου

Πασίγνωστη παραλία στην νότια Εύβοια με αρκετούς και πιστούς επισκέπτες. Η παραλία αυτή θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Βρίσκεται λίγο πρίν την παραλία των Καλλιανών που καταλήγει στο φαράγγι του Δημοσαρίου.

Κατευθυνόμενοι με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα από Κάρυστο(22χλμ) ή από Στύρα (30χλμ), στρίβετε προς το χωριό Παραδείσι και αμέσως προς το χωριό του Αγ.Δημητρίου.

Μόλις κατεβείτε από το χωριό θα αντικρύσετε την θάλασσα και στην διχάλα που θα συναντήσετε στρίβετε αριστερά -υπάρχει ένας κάδος που αντικαθιστά τη σήμανση.

Μεγάλη προσοχή με το αυτοκίνητο στη κατηφόρα. Η παραλία θα σας αποζημιώσει για την διαδρομή που κάνατε! Άλλωστε, οι θησαυροί είναι καλά κρυμμένοι!

 

Παραλία Κορασίδα

Εκπληκτικά γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά , μικρό λεπτό λευκό βοτσαλάκι και ιδανικό συνδυασμός βουνού – θάλασσας, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φανταστείς τις διακοπές σου εκεί.

Στην παραλία εισχωρεί μέσα στην θάλασσα ένας μικρός λόφος με αποτέλεσμα να σχηματίζονται δύο μικροί κόλποι, του Τραχήλου και του Αγ. Ιωάννου , με λευκή άμμο. Κοντά στη Κορασίδα είναι και η πηγή του Χωνευτικού, της οποίας το νερό που αναβλύζει είναι χωνευτικό, σύμφωνα με τους ντόπιους και έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας 30 χλμ από την Κύμη, 50 χλμ από την Ερέτρια και 73χλμ από το Μαρμάρι.

 

Παραλία Γιαννίτσι

Άρωμα Αιγαίου σε μια εντυπωσιακή παραλία κατάλληλη για ελεύθερο κάμπινγκ, κατάδυση και ψάρεμα. Δεν συνίσταται σε περιόδους με πολύ άνεμο γιατί τα κύματα είναι αρκετά επικίνδυνα. Δεν είναι τυχαίο που οι ντόπιοι την χαρακτηρίζουν «Το μάτι του Αιγαίου». Από το Μαρμάρι Ευβοίας απέχει μόλις 16 χλμ, 25 χλμ από Κάρυστο και 96χλμ από την Κύμη.

 

Παραλία Ζάρακες

Όμορφη παραλία στην νότια Εύβοια στο μαγευτικό όρμο Ζαράκων όπου αναπτύσσεται ένας ωραίος γραφικός οικισμός με το όνομα παραλία Ζαράκων (Φρινιακός). Βρίσκεται 54 χλμ από την Ερέτρια, 25 χλμ από τα Νέα Στύρα και 47 χλμ από το Μαρμάρι.

 

Παραλία Χρυσή Άμμος 

Το Μαρμάρι είναι ένα παραδοσιακό και όμορφο χωριό, όπου μπορεί κανείς να περπατήσει στο λιμάνι χαζεύοντας τα ιστιοπλοϊκά και τις βάρκες των ψαράδων, να δοκιμάσει φρέσκο ψάρι και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα του Νότιου Ευβοϊκού .

Η μοναδικής αισθητικής παραλία Χρυσή άμμος, αλλάζει σχήματα και προσανατολισμό ανάλογα με την ροή των ρευμάτων και του αέρα. Το σχήμα της είναι κάθε φορά διαφορετικό! Πόλος έλξης windsurfers, kitesurfers και τουριστών της περιπέτειας. Μόλις 2 χλμ από το κέντρο του Μαρμαρίου και15 χλμ από την Κάρυστο.

 

 

 

 

ATHENS | AIRPORT
112, Karamanli Av.,
19016, Spata,  Greece
Tel: +302294082724
We Accept
Show More
View on 
KARYSTOS | EVIA ISLAND
130, Ellinon Amerikis Str,
34001, Greece
Tel: +302224022354
 
ERETRIA | EVIA ISLAND
11, Archeou Theatrou,
34008Greece
Tel: +306947800708

 

  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
Google maps 

© 2014-2018 Joyriderental.gr. All rights reserved.

Developed by Kelly Alexandri