Φαράγγι Δημοσαρίου

Η περιήγηση στο φαράγγι είναι ένα ταξίδι στη φύση. Η πεζοπορία ανάμεσα στα δέντρα, τα φύλλα, τους ήχους και τους καταρράχτες φέρνει τον επισκέπτη σε πλήρη επαφή με τη φύση, αφήνοντας του ένα αίσθημα χαλάρωσης, ευεξίας και ελευθερίας. Η εναλλαγή του νερού με το πράσινο των δέντρων συνθέτει ένα τοπίο μοναδικού κάλλους.

Η κατάβαση του φαραγγιού διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες. Ξεκινά από την κορυφή του βουνού Όχη και τελειώνει στην παραλία του Καλλιανού. Είναι πραγματικά απολαυστικό να ανέβει κανείς στην κορυφή του βουνού νωρίς το πρωί και να επιστρέψει αργά το απόγευμα μετά από μια απολαυστική βουτιά στα δροσερά νερά της παραλίας των Καλλιανών. Η είσοδος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση διάρκειας 20 λεπτών με ενοικαζόμενο αυτοκίνητο από την πόλη της Καρύστου.

 

 

Καστανόλογγος Όχης

 

Ανατολικά της κορυφής της Όχης Καρύστου στα 1.000μ. περίπου υψόμετρο βρίσκεται ένα αιωνόβιο δάσος καστανιάς. Ένα φυσικό μουσείο, με κάθε δέντρο του ν' αποτελεί ζωντανό γλυπτό. Η μοναδική αισθητική αξία του το κατατάσσει στα τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ο Καστανόλογγος έχει μεγάλη αξία ως οικοσύστημα, γιατί ελάχιστα δάση με τόσο ηλικιωμένα δέντρα έχουν απομείνει στη χώρα μας. Ιδιαίτερα για τη νότια Εύβοια, είναι το τελευταίο αμιγές δάσος καστανιάς. Κάθε αιωνόβια καστανιά είναι ένας πυρήνας ζωής, με κρυψώνες μέσα στα κούφια κλαδιά και τα κούτσουρα, όπου βρίσκουν καταφύγιο έντομα, ερπετά, πουλιά και μικρά θηλαστικά. Στην ευρύτερη περιοχή του δάσους έχουν καταγραφεί 59 είδη πουλιών, από τα οποία τουλάχιστον 16 φωλιάζουν σε αυτό. Είναι το δάσος που βρίσκεται στο βουνό της Όχης, όπου μπορεί κανείς να περιπλανηθεί με ασφάλεια, να μαζέψει κάστανα και αγριολούλουδα και να καταλήξει σε ένα picnic στο καταφύγιο το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Το καταφύγιο προσφέρεται, κατόπιν συνεννόησης, για διαμονή που είναι πραγματικά μια ανεπανάληπτη εμπειρία για όσους αναζητούν τις ομορφιές της φύσης. Δεν φεύγουμε από την περιοχή χωρίς να επισκεφτούμε το δρακόσπιτο στην κορυφή του βουνού με την εκπληκτική θέα.

Στο δάσος φτάσει κανείς οδικώς σε περίπου μια ώρα από την Καρύστο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Trekking

 

 

ATHENS | AIRPORT
112, Karamanli Av.,
19016, Spata,  Greece
Tel: +302294082724
We Accept
Show More
View on 
KARYSTOS | EVIA ISLAND
130, Ellinon Amerikis Str,
34001, Greece
Tel: +302224022354
 
ERETRIA | EVIA ISLAND
11, Archeou Theatrou,
34008Greece
Tel: +306947800708

 

  • Trip Advisor Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
Google maps 

© 2014-2018 Joyriderental.gr. All rights reserved.

Developed by Kelly Alexandri